Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Op meerdere manieren te gebruiken!

Een klein onderdeeltje, zoals dit musketonhaakje, bevestigen aan je tas- of sleutelhanger, maakt jouw sieraad op meerdere manieren te gebruiken! Dat is handig!

Dit kleine haakje klik je zo aan het ringetje van de sleutelhanger. Doe een buigringetje aan de hanger die je wil gebruiken. En dat ringetje klik je dan zo weer in het musketonhaakje, waarmee je de sleutelhanger af hebt. Nu kan je, zonder verder gereedschap te gebruiken, het hangertje ook zo weer losklikken en bijvoorbeeld aan een koord rond je nek dragen. En wil je hem weer aan je sleutelhanger, dan klik je hem weer in het haakje. En zo geef je dus jouw sieraden meer mogelijkheden mee!

Wat heb je nodig om deze sleutelhanger te maken?
• een sleutelring
buigringetjes
• een musketonhaakje
• een mooie hanger (wij hebben hier deze mooie maan met tekst I love you to the moon and back gebruikt, maar een andere mooie hanger kan ook natuurlijk. Hij moet niet te klein zijn.)

Voor het open- en dichtbuigen van de buigringetjes heb je twee platbektangetjes nodig, of een platbek- en rondbektangetje.

Kwastje maken van schakelketting

Ik zal jullie laten zien hoe je op een mooie manier een kwastje maakt van schakelketting.

Wat heb je nodig:
stukjes schakelketting (ik heb er 9 gebruikt in dit geval)
een lange nietstift
een kraalkapje
en een klein kraaltje

Van de nietstift knip je met een kniptang het kopje af. Dan draai je er met een rondbektang een ruim oogje aan. De rondbektang heeft een bek die verloopt van smal tot breed. Hiermee kun je ook de grootte van een oogje bepalen. Door het rond het stuk van de bek te draaien dat het dichtst bij het handvat zit, maak je een groter oogje.

Dan rijg je alle stukjes schakelketting aan het oogje van de stift. Buig het oogje dicht (dat kan een beetje lastig zijn, dus voorzichtig en geduldig werken). Dan rijg je het kralenkapje over de stift. Rijg vervolgens het kleine kraaltje aan. Ik heb voor een metalen kraaltje gekozen, maar wil je wat meer kleur, dan kan een klein rond glaskraaltje natuurlijk ook. Knip dan de stift af op ca. 0,8 mm boven de kraal en buig hier een mooi oogje (normale maat) aan.

Je hebt nu een mooi kwastje dat je verder kunt afwerken en gebruiken naar eigen idee. Je kunt bijvoorbeeld nog een klein kraaltje kettelen aan het eind van elk stukje schakelketting. Als je een oogje aan het kwastje maakt, kun je het aan een ketting rijgen. Of gebruik het als uiteinde van een sleutelhanger. 

Ik heb hier een schakelketting met een schakel van ca. 3,5 mm gebruikt. Wil je een fijner resultaat, dan gebruik je ketting met een kleinere schakel. Rijg eventueel twee extra stukjes ketting aan. Wil je een grover resultaat, dan neem je ketting met een grotere schakel. Waarschijnlijk moet je dan wat minder stukjes ketting gebruiken. Ook kun je nog variëren met de lengte van de schakelketting.

 

Kwastje maken van veterkoord

Kwastjes van veterkoord: je ziet ze deze zomer veel. Ze zijn wat grover dan de kwastjes die we kant en klaar in de shop hebben en passen bij sieraden met een wat stoerdere look. Het leuke is dat ze niet zo moeilijk zelf te maken zijn.

Wat heb je nodig voor het kwastje? Een ringetje van 10 mm, ca. 2 meter veterkoord, dun draad zoals bijvoorbeeld borduurgaren om te omwikkelen, een 6 mm ringetje, een bedeltje en wat metalen kralen met een groot gat.

Knip het veterkoord in stukken van ca. 20 cm lengte. Hou een iets langer stukje veterkoord bij de hand. Haal de stukken veterkoord door het ringetje en vouw dubbel. Vouw ook het iets langere stuk veterkoord dubbel en leg dat op ca. 2 cm van de bovenkant van het kwastje. Haal de uiteinden van het koord door het ringetje, zodat deze gewoon in het kwastje vallen. Knip een stuk dun draad af van ca. 50 cm. Leuk om een afstekende tint te gebruiken! Hou het kwastje net onder het ringetje stevig vast.

Leg het beginstuk van dit dunne draad evenwijdig aan de koorden van het kwastje. Maak aan de bovenkant een lusje (zie foto). Wikkel vervolgens het draad stevig rondom het kwastje. Eindig met wikkelen vlak onder het lusje. 

Haal het uiteinde van het dunne koord door het lusje. Trek nu aan het koord dat evenwijdig aan het veterkoord van het kwastje ligt. Trek dit stevig aan. De knoop zit nu achter het gewikkelde draad. Knip de resterende draden kort af. Aan de lus aan de voorkant kun je nu naar wens een bedeltje bevestigen. Je kunt eventueel aan een paar koorden nog een metalen kraal rijgen, die je vastzet met een knoop. Het kwastje is nu klaar!

Je kunt het nu gebruiken als hanger aan een ketting (zie foto) of tashanger.

Boho veertjes oorbellen

Deze leuke oorbellen in boho stijl zijn supersnel te maken. 

Buig het oogje van een kettelstiftje open. Doe het veertje aan het oogje en buig het dicht. Rijg aan de kettelstift een donkerblauwe facet rondellen (hier is maat 6x4 mm gebruikt), een kraalkapje, een grote facetrondellen en nog een kraalkapje aan. Knip het resterende stuk van het kettelstiftje op ca. 0,8 mm boven de kralen af. Draai dan een oogje aan het kettelstiftje. Bevestig oorhaakje en kettelstift aan elkaar met een ringetje. Doe dit ook voor de andere oorbel. 

Tijdelijk verkrijgbaar is een pakketje met alle materialen voor deze oorbellen voor maar € 1,40!

Natuurlijk kun je de materialen ook los bij ons kopen.

Wat heb je nodig:
oorhaakjes
buigringetjes
kettelstiften
kraalkapjes
facet rondellen
grote facet rondellen
bedeltjes veertje

Veterkoord ideeën

In onze kleine lintklemmetjes passen precies twee stukken veterkoord naast elkaar. En daar kan je een hoop leuke dingen mee doen!

Maak eenvoudige armbandjes met een ring of hart in het midden! Of doe de ene kant veterkoord en de andere kant kralen. Maak oorbellen.
Gooi restjes veterkoord en waxkoord niet weg, want voor deze sieraden heb je niet veel nodig.

Contactgegevens