Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Oorbellen van metaaldraad

Voor het maken van sommige sieraden, zoals deze oorbellen, heb je niet veel materiaal nodig. 

Met gecoat metaaldraad (ook wel tiger tail genoemd), oorhaakjes, wat kralen en wat knijpkraaltjes kom je een heel eind. Je hebt ook een platbektang met een gladde bek nodig voor de knijpkraaltjes.

Werkwijze
Je knipt een stuk draad af van ca. 20 cm. Je haalt het draad door het oogje van een oorhaakje, vouwt het draad voorzichtig dubbel (laat het niet knikken) en rijgt over de twee draden een paar kralen aan. Zet deze vast met knijpkraaltjes. Zet daaronder een beetje versprongen op beide draden nog wat kralen vast met knijpkraaltjes. Knip de draad een paar mm onder de knijpkraaltjes af.

De oorbellen op de foto hierboven zijn een variatie. Leuk is dat ze dezelfde vorm hebben als het infinity symbool. De werkwijze is deels hetzelfde. Bij het dubbelvouwen van het draad is het handig als één uiteinde wat langer is. Na het rijgen van de kralen over twee draden rijg je een knijpkraaltje aan. Rijg dan op de langere draad kralen aan naar wens en maak ook hier weer een lus door de draad weer terug te steken door het knijpkraaltje en de eerst geregen kralen. Je hebt nu een uiteinde uitsteken naar boven en onderen. Door hier voorzichtig aan te trekken kun je de grootte van de lussen naar wens wijzigen. Als je tevreden bent, knijp je het knijpkraaltje dicht en knip je de uiteinden kort af.

Dit derde paar is net even anders. Zet een 8 mm ringetje aan een oorhaakje. Zet met een knijpkraaltje het metaaldraad vast aan het ringetje. Rijg 5 rocailles, een metalen kraal, 7 rocailles, een metaalkraal, 7 rocailles, een metaalkraal en 6 rocailles aan. Bevestig met een knijpkraaltje aan het ringetje. Daar tussenin kun je een leuk bedeltje hangen. 

Ook hierop zijn natuurlijk weer allerlei variaties te bedenken. Probeer bijvoorbeeld eens met twee draden te werken.

Contactgegevens