Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Knoop in je oren!

Deze leuke knopen zijn een speelse basis voor oorbellen en hangers! Let op dat je knopen gebruikt die glad zijn, dus geen kuiltje rondom de knoopsgaten hebben.

De oorbelletjes maak je zo: doe een druppeltje sieradenlijm op een stukje keukenrol. Met een satéprikker kun je een klein druppeltje lijm plaatsen tussen de knoopsgaten. Plak een cabochon (pareltje of bloem) precies in het midden van de knoop (tip: gebruik hiervoor een pincet) en let op dat je de knoopsgaten niet meer kunt zien. Laat een paar uur drogen. Plak dan de knopen op oorstekers met plakvlak. Goed laten drogen.
Eigenlijk is de werkwijze van de hangers grotendeels hetzelfde. Kijk goed waar je de cabochons op de knopen wilt plakken. Zorg dat de knoopsgaten niet te zien zijn. Plak de knoop op een ronde metalen basis. Bevestig aan de onderkant een bedel (bijvoorbeeld een kwastje of druppel) aan de metalen basis. Doe aan de bovenkant een bail of ringetje en rijg er een veter door in bijpassende kleur.

Variaties:
De knopen kunnen in plaats van op een oorbel ook op een ring met plakvlak gelijmd worden. Of op een broche, haarspeldje, enz. Let er op dat het onderdeel geen zetting met opstaand randje heeft, maar een glad plakvlak.
Maak een setje: lijm nog twee knopen op de ronde metalen basis, doe er dezelfde bedels aan en bevestig aan de bovenkant oorhaakjes voor leuke bijpassende oorbellen.

Wat heb je nodig?
Oorstekers met plakvlak
Sieradenlijm
Knopen 
Cabochons roosje
Cabochons parels
Buigringetjes
Bedeltjes naar keuze, hier zijn kwastjes gebruikt en kunststof druppels
Ronde metalen basis
En gereedschap zoals tangetjes, eventueel een pincet

Contactgegevens