Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Sportieve knoopketting

Een knoopketting zoals deze is ideaal voor mensen die geen metaal verdragen!

Wat heb je nodig:
2 stukken waxkoord in wit en blauw van ca. 1.20 meter
1 grote kraal vis
glanskraal blauw 8 mm
basiskralen 6 mm in wit en donkerblauw
langwerpige kralen met twist wit
transparante bicones 6 mm
plat ronde kralen blauw
Je hebt van deze kralen een stuk of 6 tot 8 kralen per soort nodig. Of gebruik andere kralen of kleuren, net wat je leuk vindt.

Werkwijze
Leg de twee draden precies gelijk op elkaar. Vouw de draden dubbel om het midden te bepalen. Leg op ca. 10, 11 cm vanuit het midden aan beide kanten een knoop in beide draden. Wat er nu beschreven wordt doe je aan beide kanten hetzelfde. * Rijg aan de witte draad een blauwe glanskraal en aan de blauwe draad een basiskraal wit 6 mm. Leg weer een knoop in beide draden om de kralen te fixeren, zoals op de foto. De kralen zitten niet stijf tussen de knopen, maar hebben wat extra ruimte zodat de ketting soepel blijft. Rijg dan aan de witte draad een plat ronde blauwe kraal en aan de blauwe een transparante bicone. Leg weer een knoop in de draden. Rijg aan de blauwe draad een langwerpige witte kraal en aan de witte een basiskraal rond blauw 6 mm. Leg weer een knoop.

Herhaal vanaf het sterretje nog een keer dezelfde stappen, maar leg de knoop na de laatste stap nog niet. De ketting moet moeiteloos over het hoofd om en afgedaan kunnen worden, pak dus de uiteinden vast net na de laatst geregen kralen en pas even of de ketting past. Zo ja, dan kun je alle vier de draden bij elkaar pakken en er een knoop in leggen. Rijg anders nog een blauwe glanskraal en een witte basiskraal 6 mm en als de ketting nog te krap zit doe je nog een plat ronde blauwe kraal en een transparante bicone aan de draden. Knoop dan alle vier de draden. Rijg de grote viskraal aan over alle vier de draden. Leg nogmaals een knoop in alle draden. Hier zit de kraal wel vrij stijf tussen de knopen.

Nu heb je vier draden waar je naar eigen idee kralen aan kunt rijgen en knopen. Kijk anders even naar de foto bovenaan. Rijg steeds 1 of 2 kralen aan en leg een knoop in de draad. Wissel af en maak de draadjes van verschillende lengte, dat staat leuk. Maak de sliertjes 5 tot 8 cm lang. Knip de draden af op ca. 0,5 cm van de knoopjes.

Tip!
Zoals de hanger van de ketting vanaf de vis naar beneden toe is gemaakt, kun je ook een leuke tashanger maken. Dan heb je nog extra nodig een stukje blauw of wit lint en een haak. Leg een wit en blauw stuk waxkoord van ca. 40 cm en een stukje lint van ca. 25 cm op elkaar. Rijg door de opening van de haak en vouw dubbel. Rijg de vis aan. Om het lint door de viskraal te rijgen kun je eventueel onze rijgnaald gebruiken. Leg onder de vis een knoop in alle vier de draden en het lint. Werk af zoals de hanger van de ketting, alleen aan het lint rijg je geen kralen, dat knip je netjes schuin af op de goede lengte.

Contactgegevens