Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Asymmetrische oorbellen maken

Oorbellen maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Nóg leuker is het om ze net even anders dan anders te maken. En dat doe je door een paar van twee verschillende oorbellen te maken. Asymmetrische oorbellen.

Wat heb je nodig?


Qua gereedschap heb je nodig een rondbektang en platbektang en eventueel een kniptang. Je hebt setjes nodig van twee verschillende bedeltjes. Oorhaakjes. Eventueel buigringetjes en stukjes ketting.

Bedeltjes
Het leuke is om setjes te maken van twee bedeltjes die qua betekenis of als gebruiksvoorwerp bij elkaar horen. Zo heb ik uitgezocht een pijl en boog, maan en sterren, slot en sleutelbos en een follow your heart bedeltje met een klein hartje. Bovenaan op de foto zie je al een paar oorbellen van een elfje op de maan met een sterretje. Maar ook een paard en een hoefijzer zou kunnen en zo zijn er vast nog wel meer combinaties te bedenken.

In dit geval gebruiken we hangertjes en onderdelen van antiek zilverkleurig metaal. Je kunt natuurlijk ook voor goudkleur of brons of een andere metaalkleur kiezen naar wens. We gebruiken de meest basic oorhaakjes, maar een ander oorhaakje kan natuurlijk ook. Soms heb je dan een extra buigringetje nodig, bijvoorbeeld bij klapoorbellen of oorstekers.

Werkwijze
Het bevestigen van een bedeltje aan een oorhaakje is echt heel makkelijk. Je buigt het oorhaakje open door het met een tangetje opzij te buigen. Zo blijft de ronding van het oogje behouden. Zie het oogje op het oorhaakje op de foto hieronder.

Daarna hang je het bedeltje aan het oogje en buig je het oogje dicht door het uiteinde van het oogje weer onder het bolletje te buigen. Bij de combinaties met een klein bedeltje, zoals het sterretje en het hartje vind ik het wel leuk om er een stukje ketting tussen te zetten. Hang dan de ketting aan het oogje van het oorhaakje en buig op dezelfde manier dicht. Buig een buigringetje open, eigenlijk op precies dezelfde manier, bevestig dat aan het onderste schakeltje ketting en hang daar het bedeltje aan. Buig het oogje dicht.

Op precies dezelfde manier maak je ook 'normale' oorbellen. Alleen gebruik je dan twee dezelfde bedeltjes. Als je eenmaal de slag een beetje te pakken hebt, erg makkelijk en véél goedkoper dan kant en klare oorbellen uit de winkel!

Hieronder een paar voorbeeldjes van asymmetrische oorbellen. Veel succes!

  

Contactgegevens