Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Wikkelarmbanden van veterkoord

Steeds vaker zie je ze voorbij komen: wikkelarmbanden in allerlei uitvoeringen. Met ons nieuwe veterkoord met studs kun je die zelf heel eenvoudig maken!

Nieuwe mogelijkheden met trendy veterkoord
Het nieuwe imitatie suêde veterkoord is wat breder en heeft een dubbele rij zilverkleurige studs, die zorgen dat dit koord lekker opvalt. Als het licht erop valt, geeft het een leuke schittering. In sieraden kan dit mooie combinaties opleveren. Veterkoord is licht en soepel en draagt prettig. Het is ook nog eens in vele kleuren verkrijgbaar zodat een sieraad helemaal naar eigen smaak kan worden gemaakt.

Wikkelarmband maken: uitleg
De lengte bepalen van de armband is bij een wikkelarmband wat lastiger. Ik vind het handig om dit met een koordje te doen. Dit doe je twee of drie keer rond de pols, net hoeveel wikkels je wil dat de armband gaat krijgen. Zorg ervoor dat dit koordje net zo om de pols zit als je straks de armband wil hebben. Trek daar dan zo'n 2 cm vanaf voor de sluiting. Dit is de lengte die je moet afknippen voor het koord.  

Het veterkoord met studs heeft een breedte van 5 mm. Daardoor leg je er vrij makkelijk twee 'gewone' smalle veterkoorden van dezelfde lengte, natuurlijk in een leuke kleurencombi, tegenaan. Dit hou je goed bij elkaar en dan doe je er een lintklemmetje van 6 mm omheen. Stevig (maar wel voorzichtig, anders gaat hij vervormen) dichtknijpen, er met een oogje een sluiting aan bevestigen, en dan heb je één kant van de wikkelarmband al af. 

De andere kant doe je hetzelfde en daar maak je een verlengketting aan vast of een paar aan elkaar geschakelde buigringetjes. Dan is de lengte een beetje variabel en past hij makkelijker. De armband doet het op zichzelf al heel leuk, maar met een bijpassende kralenarmband is het helemaal een topper.

De armband op de foto is gemaakt van studs veterkoord in grijs gecombineerd met met een stukje veterkoord in zilverkleur en een stukje in een andere grijstint. De elastische armband is gemaakt van lichtgrijze glaskralen, opaque lila glaskralen, transparante crackle glaskralen en wat schijfjeskralen van kokos. Er zijn twee metalen kralen in de vorm van een klavertje vier meegeregen en die vorm komt weer terug in het bedeltje dat eraan hangt.

Wat heb je nodig voor het maken van deze armband?
3 stuks ca. 40 of 60 cm veterkoord,
lintklemmetjes, schaar, platbektangetje, rondbektangetje,
sluiting, buigringetjes, eventueel stukje verlengketting,
Voor de kralenarmband: voldoende kralen naar keuze, elastiek, hangertje.

Mail me gerust wanneer je vragen hebt.

Die simpele ronde hangertjes, wat doe je daar nu mee?

Wat is nou de bedoeling van zo'n hangertje? Dat zal ik eens uitleggen. Dit hangertje en andere platte bedeltjes en tussenzetsels heb ik speciaal ingekocht om de plakstenen en cabochons uit het assortiment op te kunnen lijmen en er dus zo leuke bedeltjes van te maken. Wat is een cabochon? Dat is een kraal zonder rijggat en meestal met een platte achterkant, die je dus met lijm ergens op bevestigd.

Cabochons in verschillende maten
Erg leuk daarvoor zijn de cabochons roosjes. Die hebben we in verschillende soorten en maten. Voor dit hangertje gebruik je de plakroosjes van 7 tot 10 mm groot. Bij die van 7 mm zie je de rand van het bedeltje nog, die van 10 mm vallen eigenlijk net over de rand van het bedeltje. Een druppeltje sieradenlijm op het roosje, op het bedeltje lijmen en ca. 24 uur laten drogen voor maximale stevigheid.

En dan? Aan de slag. Zo'n leuk gekleurd bloemenbedeltje doet het goed aan armbanden, zowel voor dames als kinderen. En oorbellen kun je er ook goed mee maken! Hieronder wat ideeën.

Wat heb je nodig voor het maken van deze hangertjes?
plat rond bedeltje.
sieradenlijm.
• cabochon roosje 7 mm.
• cabochon roosje 9 mm.
• cabochon roosje 10 mm.

Heb je vragen over deze blogpost, dan kun je altijd even contact opnemen! Succes!

Wat wel en wat niet? Handig kralen inkopen

Je zou er hebberig van worden, van al die mooie kralen en bedeltjes die op het internet te vinden zijn. Of die je tegenkomt op een beurs of in een winkel.

Maar wat moet je nu kopen en wat niet? Voor je het weet zit je met kasten vol spullen die je nooit gebruikt.

Een standaard antwoord is daar niet op te geven, omdat iedereen een eigen smaak heeft en verschillende soorten sieraden maakt.

Toch hier een aantal tips om je op weg te helpen.

Jouw smaak
Maak je alleen sieraden voor jezelf, koop dan echt alleen de kleuren waarvan je zeker weet dat je het zal dragen. Kijk eens in je kledingkast, welke kleuren daarin hangen. En kijk dan naar de kleding die je ook echt draagt, niet naar de kleding die je in een opwelling gekocht hebt en die nooit je kast uitkomt. Van jezelf weet je wel of je van fijntjes houdt of juist van wat grovere kralen. Koop dus alleen kralen en materialen die qua kleur, grootte en uitstraling aansluiten op jouw smaak.

Maak je ook sieraden voor de verkoop, of geef je veel cadeau binnen je vriendenkring, dan zit het natuurlijk een beetje anders. Je koopt dan niet gericht op je eigen smaak. Toch kun je dan ook gericht inkopen. Zorg vooral voor een handige basisvoorraad waarmee je aan de slag kunt.

Wat zit er in je basisvoorraad
Onmisbaar in een basiscollectie zijn simpele ronde kralen in zwart en wit. De maat is een beetje afhankelijk van de techniek die je gebruikt. De maten 6, 8 en 10 mm worden veel gebruikt. De kleuren grijs, bruin en beige zijn neutraal en kun je ook best op voorraad hebben. Dan grijp je niet mis. Ook veel gebruikte onderdelen zoals sluitingen, buigringetjes en draad mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw basis. En verder moet je voor jezelf bedenken: wat maak ik graag en waar werk ik het liefste mee? Hou je niet van frutsels en gedoe, koop dat dan niet, want de kans is groot dat je er dan toch niet mee aan de slag gaat.

Kralen van metaal
Ook een aanrader voor je basisvoorraad zijn metalen kralen en spacers. Ideaal om een wat saaier ontwerp wat meer pit te geven, ter afwisseling of opvulling. Simpele ronde kraaltjes van metaal, bijvoorbeeld in 4 of 6 mm doen het altijd goed. Metalen kralenkapjes zijn dan weer erg handig om de witte rand, die sommige kralen rondom het rijggat hebben, mee weg te werken.

Ideale basis: schakelketting
Schakelketting is fijn materiaal om in huis te hebben. Je kunt het als basis voor een ketting gebruiken. Hang er een bedel aan, bevestig een sluiting en je bent klaar. Natuurlijk kun je dit zo eenvoudig houden of ingewikkeld maken als je maar wenst. Met een paar kralen geketteld tussen de schakelketting ziet het er weer heel anders uit. Het is er in verschillende groottes, waarmee je de look die je je sieraad wil geven kunt aanpassen.

Ben je op zoek naar materialen voor je basisvoorraad? Natuurlijk hebben we het één en ander in de webshop. Of kom lekker snuffelen in onze winkel in Spijkenisse!
Heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd mailen.

 

 

Tips om je sieraad mooi te houden

Sieraden hou je heel lang mooi met de volgende tips:

• Make-up, parfum en haarlak kunnen het materiaal van je sieraad aantasten. Dit geldt ook voor zonnebrandolie. Kijk daarmee uit, Breng eerst make-up en parfum etc. op, laat drogen en doe dan pas je sieraad om.
• Bewaar je sieraad stofvrij (bijvoorbeeld in een sieradendoosje), en leg het zo min mogelijk op harde oppervlakken in verband met krassen.
• Let op vocht. Ook vocht kan je sieraad lelijk aantasten. Ga er niet mee onder de douche, ga er niet mee zwemmen. Denk ook aan zweet bij het sporten.
• Kijk zo af en toe je sieraad eens na. Meestal zitten bepaalde elementen aan elkaar met buigringetjes. Na enkele maanden dragen kunnen deze wat open gaan staan. Je kunt ze zo nodig weer goed dicht buigen met een tangetje met een platte bek (vaak wel te vinden in de gereedschapskist). Zo niet, dan zijn ze in de shop verkrijgbaar. Door dit af en toe te controleren voorkom je verlies van bijvoorbeeld bedeltjes.

Veel metaal verkleurt op den duur. De kwaliteit van het metaal, de soort coating en de kleur van het metaal spelen daarin mee. Licht zilverkleurig metaal verkleurt vaak erg snel, terwijl antiek bronskleurig bijna niet verkleurt. Bij sommige mensen verkleurt metaal sneller en erger dan bij anderen. Dat is afhankelijk van de zuurgraad van je huid. Door met een vochtig doekje op te wrijven, fris je jouw sieraden zo weer op. Eventueel kun je bij zilverkleurige metaalsoorten ook nog zilverpoets gebruiken, maar wees daar zuinig mee. Dit kan op den duur je sieraad namelijk ook weer aantasten.

Armbandjes maken, tips & trucs

De armbandjes in dit artikel zijn allemaal geregen op elastiek. Zowel kinderen als volwassenen vinden het makkelijk: je zit niet te klungelen met de sluiting van de armband. Ook voor de sieradenmakers is het handig: als je armbanden hebt liggen van 17, 18 en 19 cm heb je qua volwassen maten eigenlijk voor iedereen wel iets wat past. 

De eerste tip is er één over het afhechten van het elastiek. Knopen blijven goed zitten wanneer je afhecht met een dubbele knoop. Trek, wanneer je de tweede knoop legt, die niet gelijk helemaal aan. Zo krijg je een lus, waar je de beide uiteinden van het elastiek nog een keer doorheen haalt. Nu stevig maar voorzichtig aantrekken, zowel aan de uiteinden als aan de armband, net naast de knoop. De knoop zal niet meer los gaan.

Het meest basic armbandje dat je kunt maken is een armbandje met allemaal dezelfde kralen. Toch kun je door de grootte van de kralen, de kleur en het materiaal, zo'n armbandje al laten aansluiten bij een thema of stijl. Een armbandje van rocailles oogt fijntjes, een armband van hout wat robuuster. Of je kiest voor de elegante uitstraling van glasparels of facet geslepen glaskralen. Bij de armband op de foto hierboven hebben we een drietal bedeltjes toegevoegd aan de glaskralen, waardoor deze in combinatie met de oranje kleur helemaal aansluit bij het thema Koningsdag.

De armbanden hierboven zijn gemaakt in patroon. Meestal begin ik dan in het midden met rijgen, kijk bijvoorbeeld naar het kinderarmbandje rechts met de ster. Ik ben begonnen met de ster en heb steeds links en rechts daarvan hetzelfde geregen, waarbij bepaalde groepjes kralen dan steeds terugkomen. Zo krijg je speelse en afwisselende armbanden, zeker ook als je contrasterende kleuren gebruikt zoals in de foto links met de combinatie zwart-wit. Kijk ook naar het verschil in materiaal. Het gebruik van de acryl kralen in combinatie met de metallook sterkralen geeft echt een kinderarmband als resultaat, terwijl de combi van glasparels met de zwarte facetkralen en stras rondellen heel chique is: geschikt om te dragen bij een trouwerij of met Kerst.

Hierboven zie je dan weer variaties op het rijgen in patroon: deze armbandjes zijn gedeeltelijk in patroon geregen en voor de rest aangevuld met allemaal dezelfde bijpassende kralen. Dit kan ook een handige manier zijn om die laatste paar kralen die je nog hebt liggen, de restjes dus, te verwerken in een armband. Ik maak veel gebruik van zilverkleurige accenten. Dit kunnen metalen kralen zijn, of kunststof kralen met een metalen coating, metallook kralen dus. Dit geeft een sieraad vaak net wat meer body, een beetje extra afwisseling.

Dit lieve armbandje in rozetinten is volledig asymmetrisch geregen. Dat kan dus ook. Wissel dan af in kleur en grootte, waarbij je moet opletten dat het geen kermis wordt en de armband toch mooi in balans blijft. Het leuke is dat zo'n asymmetrisch armbandje dan weer heel leuk combineert met een deels in patroon geregen armband, waarbij dezelfde kleuren terugkeren (zie foto onderaan). Een leuke set is zo gemaakt.
Al deze armbanden zijn elastisch, dus ervaring met sieraden maken heb je eigenlijk niet nodig. Je hoeft hier niet met ringetjes en knijpkralen te prutsen: iedereen kan het.
Varieer met het maken van je armbanden. Voeg naar eigen idee bedeltjes toe en denk ook aan lint of koord erom heen. Zo kun je verschillende armbanden samenvoegen tot set, of gewoon een extra detail toevoegen in de vorm van een strik. Varieer ook met de metaalkleur. Antiek zilverkleur is een beetje standaard en het gebruik van antiek bronskleurig metaal geeft een beetje een vintage look. Goudkleur is juist weer heel trendy. 

 

Contactgegevens